معرفی خواص درمانی تخمه کتان

خواص تخم کتان

تخم کتان از دسته دانه‌هایی است که برای کاهش چربی شکم از دیرباز مورد استفاده قرار می‌گرفت. خواص تخم کتان (Properties of flax seeds) برای بدن بسیار زیاد می باشد. از درمان‌های هورمون‌های زنانه گرفته تا کاهش زن و لاغری. اگر خانم هستید، حتما این مطلب را تا انتها بخوانید.

خواص تخم کتان برای سلامت بدن

تخم کتان در منطقه‌ی وسیعی از اروپا و آسیا می‌روید. حتی برای بافت پارچه از الیاف کتان استفاده می‌شود. با استفاده از آن می‌توانید روغن کتان درست کنید که خواص بسیار زیادی دارد. اگر از تخم کتان به صورت روزانه استفاده کنید و به عبارتی آن را وارد سبد غذایی خود بگنید، سلامت قلب و سلامت سیستم گوارش خود را تضمین کرده‌اید. از دیگر کاربردها و خواص تخم کتان می‌توان به پیش‌گیری از افزایش وزن و پیشگیری از سرطان، اشاره کرد.

در تحقیقات نشان داده شده است که مصرف آن باعث کاهش کلسترول، تثبیت قند خون، جلوگیری از پوکی استخوان و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. اگر می‌خواهید در فصل زمستان سرما نخورید، باید سیستم ایمنی بدنتان قوی باشد. می‌توانید با تخم کتان خود را قوی کنید. البته، دوز مصرف دارد. نباید زیاد آن را بخورید.

همچنین بخوانید : معرفی تمامی خواص بادام هندی

خواص تخم کتان

خواص تخم کتان برای درمان دردهای قاعدگی و مشکلات هورمونی

از دردهای قاعدگی رنج می‌برید، با خواص تخم کتان خود را درمان کنید. یک درمان خانگی طبیعی سالم. بسیاری از دختران و بانوان دوشیزه، از دردهای قاعدگی رنج می‌برند. شدت درد در برخی از آن‌ها طوری است که حتما باید از مسکن‌ها و آمپول برای کاهش درد استفاده کنند. با استفاده از آن دردهای قاعدگی را درمان کنید.

درمان مشکلات هورمونی با تخم کتان

فیتو استروژن

تخم کتان منبع غذایی بسیار غنی از لیگنان‌ها که نوعی فیتواستروژن است، می‌باشد. فیتواستروژن نوعی ماده‌ی مغذی گیاهی است که تا حدی شبیه به هورمون زنانه‌ی استروژن است. به دلیل همین شباهت، لیگنان ممکن است دارای اثرات استروژنی و یا ضد استروژنی در بدن باشد. در برخی تحقیقات مشاهده شده است که می‌تواند برای درمان سرطان سینه، موثر واقع شود.

همچنین بخوانید : معرفی تمامی خواص فندق

خواص تخم کتان

فیتواستروژن‌ها در چه موادی وجود دارند؟

فیتواستروژن‌ها در انواع مواد غذایی از جمله سویا، دانه‌های کتان، سایر مغزها و دانه‌ها، غلات سبوس دار و برخی از سبزیجات و میوه‌ها یافت می‌شوند. بیشتر تحقیقات انجام شده در مورد تخم کتان و سرطان پستان، بر روی لیگنان‌های موجود در بذر کتان و توانایی بالقوه‌ی آن‌ها برای اثرات ضعیف استروژنی یا ضد استروژنی، در بدن زنان متمرکز می‌باشد.

فیتواستروژن‌ها تا حدی شبیه به استروژن‌های انسانی هستند و برخی از متخصصان بهداشت حدس می‌زنند که فیتواستروژن‌ها حتی ممکن است مانند استروژن‌های انسانی، در بدن عمل کنند. این پیشنهادات، نگرانی‌هایی را در مورد اینکه آیا فیتواستروژن‌ها برای افرادی که سابقه سرطان‌های مرتبط با هورمون‌ها مانند سرطان پروستات، سرطان آندومتر یا سرطان پستان با ER مثبت را دارند، ایجاد کرده است.

همچنین بخوانید : معرفی مزایا و خواص گردو برای پوست و مو

لیگنان‌ها چه هستند و چه ارتباطی با تخم کتان دارند؟

لیگنان‌ها که نوعی فیتواستروژن موجود در تخم کتان هستند، می‌توانند متابولیسم استروژن را تغییر دهند. در زنان یائسه، لیگنان می‌تواند موجب شود که بدن، مقادیر کمتری از استروژن‌ها را تولید کند. اعتقاد بر این است که، به طور بالقوه‌ای، خطر سرطان پستان را کاهش می‌دهد. شواهدی وجود دارد که افزودن این محصول به رژیم غذایی و وعده‌هایی غذایی روزانه، باعث کاهش رشد سلول‌ها در بافت‌های پستان می‌گردد. باز هم این مورد به نوعی تغییر محسوب می‌شود که انتظار می‌رود خطر سرطان پستان را کاهش دهد.

سخن پایانی

تخم کتان دانه‌ای بسیار مقوی و پرکاربرد و در عین حال، پر خاصیت می‌باشد. برای درمان مشکلات هورمونی خود، می‌توانید استفاده کنید. درمان هورمون‌ها با تخم کتان یکی از سالم‌ترین راه‌ها می‌باشد و شما از عوارض داروهای شیمیایی در امان خواهید ماند. البته درصورتی که مشکلتان زیاد جدی و حاد نباشد، می‌توانید استفاده کنید.

در پایان لازم است خاطر نشان کنم اغلب مردم خشکبار را با آجیل و ترکیبات آن اشتباه می‌گیرند. اگر می خواهید با خشکبار و تفاوت آن با آجیل آشنا شوید مقاله مرتبط به خشکبار را از دست ندهید.

اشتراک گذاری:
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *