انجیر خشک

انجیر خشک

انجیر خشک یکی از مفیدترین و مغذی‌ترین خوراکی‌هایی است که حضور آن در سبد غذایی موجب تقویت قوای جسمی می‌شود. طعم شیرین میوه انجیر استفاده از آن را در انواع مربا، شربت، بستنی و دسر رایج ساخته است. این میوه قابلیت خشک‌سازی و استفاده در سایر فصول را دارد. کالری میوه انجیر زمانی که خشک می‌شود 5 برابر شده و خواص دیگر آن نیز کاملاً حفظ می‌شود.

ارزش غذایی انجیر خشک

انجیر خشک منبع مغذی پتاسیم، آهن، منیزیم، کلسیم، کربوهیدرات، پروتئین و فیبر است. خواص آنتی‌اکسیدانی، اسیدهای چرب امگا 6، اسید گلوتامیک و اسید لینولئیک را نیز به این مجموعه بی‌نظیر اضافه کنید. خوشبختانه این ماده غذایی فاقد چربی و کلسترول است و مصرف آن موجب افزایش وزن نمی‌شود. حتی با مصرف یک فنجان انجیر خشک که معادل 100 گرم است، هیچ کلسترولی دریافت نمی‌کنید. این در حالیست که همین مقدار انجیر خشک‌شده شما را از مواد مغذی زیر بهره‌مند می‌سازد.

  • 249 کیلوکالری انرژی
  • 8 گرم فیبر
  • 68 میلی‌گرم منیزیم
  • 03 میلی‌گرم آهن
  • 92 گرم شکر
  • 162 میلی‌گرم کلسیم
  • 67 میلی‌گرم فسفر
  • 55 میلی‌گرم روی
  • 05 گرم آب

 

ارزش غذایی انجیر خشک

خواص انجیر خشک

مهم‌ترین خاصیت انجیر که مصرف آن را رایج ساخته است، طعم شیرین و طبیعی آن است. پس از مصرف انجیر خشک سطح بالایی از قند و گلوکز بلافاصله در بدن آزاد می‌شود. برای افرادی که یک روز کاری پر دغدغه دارند، مصرف این نوع تنقلات در وعده صبحانه، می‌تواند انرژی موردنیاز روزانه را فراهم کند. البته افرادی که مبتلابه دیابت نوع دو هستند نباید در مصرف انواع مختلف انجیر زیاده‌روی کنند.

بهبود سلامت پوست و مو

همان‌طور که گفته شد، انجیر خشک حاوی مقادیر زیادی روی، آهن و ویتامین C و E است. این مواد مغذی علاوه بر تحریک فولیکول‌های مو و رویش مجدد آن، به افزایش گردش خون در ناحیه سر کمک می‌کنند. ازاین‌رو در پیشگیری از ریزش مو نیز مؤثر هستند.

پوست نیز به همین میزان از فواید انجیر خشک‌شده بهره‌مند می‌شود. ویتامین‌های E و خواص آنتی‌اکسیدانی این ماده خوراکی، رادیکال‌های آزاد پوست را خنثی کرده و به شادابی و سلامت آن کمک شایانی می‌کند. از طرفی انجیر خشک استرس اکسیداتیو را کاهش داده و از این طریق مانع تشکیل چین‌وچروک و لکه‌های پوستی می‌شود.

لاغر کننده طبیعی

برای افرادی که به فکر کاهش وزن هستند، انجیر خشک بهترین گزینه برای استفاده در میان وعده است. فیبر بالای این ماده خوراکی علاوه بر بهبود گوارش و هضم غذا، به افزایش حس سیری کمک می‌کند. اگرچه انجیر خشک دارای قند بالایی ست، اما فقدان چربی و فیبر بالای آن موجب شده تا پزشکان آن را در رژیم غذایی لاغری بگنجانند.

برطرف‌ کننده کم‌ خونی

فقر آهن که عموماً در اثر کمبود هموگلوبین در خون رخ می‌دهد، با مصرف مداوم و مرتب انجیر خشک برطرف می‌شود. چراکه 50 درصد از بافت انجیر را قند تشکیل داده است. گلوکز موجود در این ماده خوراکی در کنار آهن و ویتامین C موجب افزایش سطح هموگلوبین خون شده و بی‌حالی ناشی از کم‌خونی را از بین می‌برد.

درمان‌ کننده بیماری‌ های رایج

بیماری‌هایی همچون یبوست، زخم معده، عفونت دستگاه ادراری و 40 بیماری مرتبط با دستگاه‌های گوارشی، تناسلی، تنفسی و غدد درون‌ریز از طریق مصرف مرتب و روزانه میوه انجیر، عصاره آن و همچنین انجیر خشک درمان می‌شوند.

تری گلیسیرید موجود در انجیرهای خشک‌شده نیز می‌تواند خطرات ناشی از حملات قلبی و بیماری عروق کرونر قلب را کاهش دهد. برونشیت، سرطان سینه و کولون، فشارخون، گلودرد، بیماری‌های مقاربتی و اختلالات جنسی از دیگر عارضه‌هایی هستند که از طریق مصرف انجیر خشک بهبود می‌یابند. اگرچه این خوراکی مغذی درمان اصلی این بیماری‌ها را به عهده ندارد، بااین‌حال می‌تواند روند درمان را سرعت ببخشد.

خواص انجیر خشک

 

سخن پایانی

انجیر خشک یکی از مغذی‌ترین و مقوی‌ترین خوراکی‌هاست که در میان وعده و یا وعده صبحانه قابل‌استفاده است. مصرف این نوع خشکبار نه‌تنها موجب افزایش انرژی روزانه می‌شود، بلکه درمان و بهبودی بسیاری از بیماری‌های رایج را سرعت می‌بخشد. کافی است میوه انجیر و یا فرآورده‌های آن را در سبد غذایی خود بگنجانید تا به‌مرور متوجه تقویت قوای جسمی خود شوید.

اگر به آشنایی با انواع مختلفی از میوه های خشک شده و فواید استفاده از آنان علاقه مند هستید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله مرتبط به میوه های خشک ‌شده را نیز مطالعه کنید.

اشتراک گذاری:
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *