انواع خرما

انواع خرما

خرما میوه‌ای است که برای هیچکس ناشناخته نمی‌باشد. این میوه در قسمت‌های جنوبی و گرم کشور رشد می‌کند و می‌توان گفت که تا حدود زیادی هم جز رژیم غذایی روزمره ایرانیان به حساب می‌آید. در این مطلب قصد داریم تا در مورد انواع خرما (Types of dates)، ویژگی‌های هر کدام از مدل‌های خرما، نکات مهم در خرید میوه خشک و…اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. با مطالعه ادامه این مطلب می‌توانید رژیم غذایی روزمره خود را مورد بازرسی و بازبینی قرار دهید و در صورتی که رژیم غذاییتان از این مواد مفید و غنی از پروتئین و آنتی اکسیدان‌ها خالی است، آن را تغییر دهید.

شناخت انواع خرما

خرما با توجه به نوع نخل آن و همچنین زمانی که آن را از درخت می‌چینند، انواع مختلفی دارد. به طور کلی می‌توان گفت که بیشتر از 30 مدل خرما وجود دارد که ممکن است حتی نه تنها بسیاری از آنها را ندیده‌ باشید، بلکه احتمالا نام بسیاری از آنها را نیز نشنیده‌اید. در این مقاله به چند مورد از مشهورترین انواع خرما اشاره خواهیم کرد که معمولا توسط اغلب مردم استفاده می‌شوند و طرفداران زیادی نیز دارند. در ادامه اسم انواع خرما را بشناسیم:

رطب

اولین مدل در بین انواع خرما با نام رطب شناخته می‌شود. این خرماها معمولا درصد رطوبت زیادی دارند و بیشترین میزان مصرف آنها نیز در ماه رمضان است. استفاده از رطب در کنار چای برای پذیرایی و وعده عصرانه یا میان وعده می‌تواند گزینه بسیار مناسبی باشد.

خرمای صفوی

خرمای صفوی

دومین مدل در میان انواع خرما با نام خرمای صفوی شناخته می‌شود. این خرما تقریبا حالتی نرم دارد، اما میزان رطوبت آن به اندازه رطب نیست و می‌توان گفت که تقریبا جز خرماهای نیمه خشک محسوب می‌شود. رنگ این خرما سیاه بوده و شیرینی بسیار زیادی نیز دارد. علاوه بر قند بسیار زیاد خرمای صفوی باید گفت که مقدار ویتامین‌های این خرما نیز بسیار بالا است. منشا پیدایش این خرما نیز به کشور عربستان برمی‌گردد.

خرمای توری

احتمالا از خرمای توری قبلا استفاده کرده‌اید. نکته مهمی که در مورد این مدل از خرما وجود دارد بافت بسیار محکم آن و همچنین رطوبت کمی است که دارد. به دلیل این دو ویژگی می‌توان خرمای توری را با آجیل مخلوط کرد و نگران خرابی دیگر مغزهای داخل آجیل هم نبود. رنگ این خرما نیز شناسه خوبی برای شناخت آن است. این خرما به رنگ قهوهای-طلایی است و سایز متوسط تا بزرگی نیز دارد. نکته مهم بعدی در مورد خرمای توری محل کشت آن است. محل کشت این خرما باید بسیار گرم باشد و تقریبا می‌توان گفت که کشورهای آفریقایی بهترین محل برای کاشت این محصول هستند.

خرمای عنبره

خرمای عنبره

این خرما نیز همچون خرمای صفوی در کشور عربستان و در شهر مدینه کشت می‌شود. البته احتمال آن که کشت این خرما در دیگر شهرها و کشورها نیز صورت بگیرد، بسیار زیاد است. اندازه خرمای عنبره بزرگتر از دیگر خرماها بوده و رنگ قهوه‌ای تیره‌ای نیز دارد. اگر خرمای عنبره را باز کنید متوجه می‌شوید که بیشتر حجم آن را گوشت خرما تشکیل داده و هسته آن بسیار کوچک است. قیمت این خرما نسبت به انواع خرما های دیگر همچون خرمای صفوی، خرمای توری و حتی رطب مضافتی گران‌تر است.

خرمای قندی

پنجمین مدل از انواع خرما که با نام خرمای گنتاره یا قنطاره نیز شناخته می‌شود، همچون رطب مضافتی از نوع خرماهای تر است و  میزان شیرینی بسیار زیادی نیز دارد. هسته این خرما نیز همچون خرمای عنبره کوچک است و بیشترین حجم آن را گوشت خرما تشکیل می‌دهد. یکی از مهم‌ترین نکات مثبت این خرما دوام و ماندگاری بالای آن است که سبب می‌شود مدت زمان استفاده از این خرما بسیار بیشتر شود. رنگ این خرما متمایل به قهوه‌ای بوده و ظاهری نیمه خشک نیز دارد که مصرف آن در کنار دیگر خوراکی‌ها را ساده‌تر می‌کند.

خرید خرمای خشک

خرید خرمای خشک

از آن‌جایی که خرما خشک نیز میوه درخت نخل محسوب می‌شود، نکات مهم در خرید میوه خشک در خصوص خرید خرمای خشک نیز صدق می‌کند. اگر برای خرید خرمای خشک و یا خرید آجیل مخلوط به فروشگاه خشکبار فروشی رفتید بهتر است چند نکته را به خاطر داشته باشید. اولین نکته آن است که سعی کنید یک یا دو عدد خرما را به صورت تصادفی و رندوم باز کنید. با این کار اگر خرما دچار کرم خوردگی باشد، متوجه می‌شوید. کرم خوردگی خرما نشان از خرابی آن دارد و بهتر است نوع دیگری از خرما را برای خرید انتخاب کنید.

نکته دوم در خصوص محلی است که خرما را در آن نگهداری می‌کنند. اگر خرما داخل ظرف‌هایی بدون روکش نایلونی و در معرض آفتاب قرار داشت، بهتر است از خرید آن صرف نظر کنید زیرا تابش مستقیم نور خورشید سبب خرابی و از بین رفتن ویتامین‌ها و مواد مغذی داخل خرما خواهد شد.

برای استفاده بهتر از انواع خرمای خشک زمانی که آن را خریداری کردید بهتر است مقداری را داخل ظرف ریخته و در دسترس قرار دهید. الباقی خرما را داخل یک ظرف پلاستیکی ریخته و درب آن را محکم کنید، سپس ظرف را نیز داخل یخچال قرار دهید.

می‌توانید خرمای خشک شده را جایگزین قند کرده و با چای میل کنید و یا حتی می‌توانید آن را در ظرف آجیل ریخته و به همراه آجیل بخورید. در این صورت میزان مواد معدنی، ویتامین‌ها و مواد مغذی که به بدنتان میرسد، در حالت تعادل و تناسب قرار خواهد گرفت. اگر با اسم انواع خرما خشک اشنا باشید می دانید که انواع خرما خشک کالری های متفاوتی دارد.

جمع‌بندی

به طور کلی انواع خرماهایی که امروزه در جهان وجود دارند بیشتر از 30 مدل بوده و هر کدام از آنها نیز دارای طعم و بوی خاص خودشان هستند. در این قسمت در خصوص چند مدل از معروف‌ترین خرماها که در فروشگاه‌هایی همچون فروشگاه آجیل نعمتی به فروش می‌رسند، اطلاعات مختصری را ارائه کردیم.

در صورتی که به بیماری دیابت مبتلا هستید بهتر است از خرماهای خشک که میزان قند کمتری نسبت به رطب و دیگر خرماهای تر دارند استفاده کنید. فراموش نکنید که در هنگام خرید آجیل و یا به طور کلی انواع خرما حتما به کیفیت محصول، تازه بودن یا کهنگی آن و همچنین شرایطی که محصول در آن نگهداری می‌شود، توجه کامل و لازم را داشته باشید.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *