نخودچی

نخودچی

نخودچی (Peas) یکی از تنقلاتی است که از دیرباز تاکنون اهمیت و خواص خود را حفظ کرده است. استفاده از نخودچی در طب سنتی در جهت درمان امراض مختلف، کاملاً تأییدشده است. نخودچی درگذشته جزوی از آجیل شب عید به شمار می‌آمد اما امروزه توصیه می‌شود از این نوع حبوبات در میان وعده‌ها نیز به‌صورت مستقیم استفاده شود. چراکه خواص نخود چی آن‌قدر شگفت‌انگیز و کاربردی است که نمی‌توان آن را محدود به آجیل کرد.

خواص نخودچی

نخودچی از فرآوری نخود تازه با برخی موارد طعم دار و افزودنی همچون نمک و یا شکر حاصل می‌شود. طعم شور و دل‌چسب نخود چی یکی از نوستالژیک‌هایی است که در ذهن همه ما ثبت‌شده است. به‌خصوص زمانی که آن را در کنار شیرینی کشمش سبز مزه می‌کردیم. کشف خواص درمانی نخود چی از اهمیت این خوراکی خوشمزه پرده برداشته است.

سرشار از فیبر

فیبر ازجمله مواد مغذی است که در درمان بسیاری از بیماری‌های جسمی به کار می‌رود. مصرف روزانه نخود چی با توجه به فیبر فراوان موجود در آن، شمارا از مشکلات دستگاه گوارش همچون یبوست رهایی می‌بخشد. همچنین فیبر با کاهش و دفع سموم بدن، اسیدهای چرب بدن را کاهش داده و سلامت بدن را تضمین می‌کند.

نخودچی؛ لاغر کننده طبیعی

فیبر و پروتئین موجود در نخود چی با ایجاد حس سیری باعث کاهش اشتها می‌شوند. کالری این خوراکی نسبت به سایر اجزای یک آجیل بسیار کم است. شما با خوردن حد مشخصی از نخودچی نه‌تنها چاق نمی‌شوید، بلکه با دریافت کالری بسیار کم، احساس سیری می‌کنید.

اگر تصمیم جدی برای لاغری دارید، می‌توانید از نخود چی در ترکیب با کشمش سبز استفاده کنید. با انجام فعالیت‌های ورزشی و استفاده از این ترکیب به‌عنوان میان وعده علاوه بر اینکه دیگر احساس گرسنگی نخواهید داشت، احساس ضعف نیز نمی‌کنید. چراکه قند موجود در کشکش سبز مانع از افت فشار و کاهش قند خون می‌شود.

خواص نخودچی

کاهش‌ دهنده ریسک ابتلا به دیابت

یکی دیگر از فواید نخودچی ، کاهش ابتلا به دیابت است. چراکه نخود چی سرشار از فیبر است و همین عامل مانع استفاده از مواد خوراکی شیرین و غیرمجاز می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد روند ابتلا به بیماری قند خون در کشورهایی که از آرد نخود چی به شکل مداوم استفاده می‌کنند، بسیار کند است.

تقویت‌ کننده قلب

شاید به سخنتان خطور نکند که نخود چی چه فواید شگفت‌انگیزی در کنترل بیماری‌های قلبی دارد. ترکیبات موجود در این خوراکی دارای خواص ضدالتهابی هستند. ازاین‌رو نخودچی به‌راحتی می‌تواند به سم‌زدایی در سیستم گوارش بپردازد و از این طریق احتمال ابتلا به عفونت را کاهش دهد. در ادامه خواص آنتی‌اکسیدان نخود چی از عوارض رادیکال‌های آزاد موجود در بدن کم می‌کند. در یک نگاه کلی تمام این مشخصات سیستم ایمنی بدن را به‌خصوص در ناحیه قلب تقویت می‌کند.

درمان کم‌ خونی به کمک نخودچی

کم‌خونی در اثر فقر آهن در بدن ایجاد می‌شود. ازآنجایی‌که نخود چی سرشار از آهن است می‌تواند در درمان و کنترل بیماری کم‌خونی راهگشا باشد. استفاده از آرد نخودچی در غذا می‌تواند فقر آهن گیاهخواران را نیز جبران کند. می‌توان امیدوار بود آهن موجود در نخودچی با تولید گلبول‌های قرمز بیشتر و پخش آن در سطح بدن به کنترل کم‌خونی کمک کند.

سلامت استخوان

از دیگر خواص بی‌نظیر نخود چی می‌توان به عملکرد آن در بخش استخوان اشاره نمود. روی، ویتامین K، منیزیم، فسفات، منگنز و کلسیم موجود در نخود چی به حفظ ساختار و تقویت استخوان‌ها کمک شایانی می‌کند. ویتامین K موجب جذب کلسیم شده و از این طریق مانع دفع آن از طریق ادرار می‌شود.

نخودچی برای بانوان

استفاده از نخودچی برای بانوان

نخودچی در بانوان تأثیرات شگرفی ایجاد می‌کند. در بانوان یائسه نخودچی حرارت ناشی از علائم یائسگی را کاهش می‌دهد. همچنین این خوراکی با بهره‌مندی از آنتی‌اکسیدان، از ابتلا به سرطان سینه پیشگیری می‌کند. بااین‌حال ازآنجایی‌که نخود و فرآورده‌های آن دیرهضم و نفخ آور هستند، استفاده از نخود چی در بانوان باردار و شیرده توصیه نمی‌شود.

سخن پایانی

این بار زمانی که برای خرید آجیل اقدام می‌کنید، خرید نخود چی را فراموش نکنید. نخود چی اگرچه در بین مخلفات آجیل عنصری شیک و لاکچری به‌حساب نمی‌آید، اما می‌تواند به‌طور مجزا در میان وعده‌های شما جای بگیرد. با مصرف مقدار مشخص و معتدلی از نخود چی در کنار کشمش سبز می‌توانید سلامت بدن خود را تضمین کنید.

در پایان لازم است خاطر نشان کنم اغلب مردم خشکبار را با آجیل و ترکیبات آن اشتباه می‌گیرند. اگر می خواهید با خشکبار و تفاوت آن با آجیل آشنا شوید مقاله مرتبط به خشکبار را از دست ندهید.

اشتراک گذاری:
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *