هر آن چه که باید در مورد زرشک بدانیم

خواص زرشک

زرشک (barberry) درختچه ای با ساقه های خاردار که ارتفاع آن تا 4 متر می باشد و کشور ایران یکی از بزرگ ترین تولید کنندگان آن به شمار می آید. قهوه ای، قرمز و زرد از رنگ های این درخت هستند. این درختچه دارای برگ های بیضی شکل، گل های خوشه ای و زرد رنگ است. شاخه های این درخت از تیغ های زیادی تشکیل شده و میوه آن به رنگ قرمز، گوشتی و بیضی شکل می باشد و نیز از طعم ترشی برخوردار است.

در اواخر فصل بهار و ابتدای تابستان، این درختچه شروع به شکوفه دادن می کند. غنچه های آن به رنگ زرد بوده و در پاییز قرمز رنگ می شوند. 95 درصد تولید این محصول به استان خراسان جنوبی، تعلق دارد. میوه، ریشه و ساقه، برگ این درختچه بی نظیر، هر کدام دارای فواید بسیار زیادی هستند. از فواید میوه زرشک می توان به مواردی مثل، تقویت کننده قلب و کبد، برطرف کردن خونریزی، درمان بیماری های کبدی و… اشاره کرد. پاک و تقویت کبد، برطرف کردن بی اشتهایی، رفع یبوست، از بین بردن سوء هاضمه و… از خواص ریشه و ساقه این درختچه فوق العاده به شمار می آیند.

ترکیبات اصلی زرشک

این میوه بی نظیر سرشار از آلکالوییدی به اسم بربرین است و علاوه بر آن، ریشه درختچه، حاوی اکسیاکونتئین و بربامین می باشد. این میوه ها با داشتن خاصیت آنتی بیوتیکی، آن ها را به آلکالویید ها نسبت می دهند. میوه کوچک این درختچه سرشار از اسید مالیک و اسید تارتاریک بوده و به همین خاطر در تهیه سس و مارمالاد، ماندگاری بیشتری دارد. رنگ دانه های غذایی، یکی از ترکیبات زرشک بوده که در اثر بخشی دارویی، نقش مهمی دارد. در میوه خشک رنگ ای این درختچه، ویتامین C وجود دارد که نسبت به طریقه خشک کردن آن، میزان ویتامین، فرق دارد.

پرهیز از پرخوری زرشک

همان طور که بیان کردیم، این میوه خوش رنگ، فواید زیادی دارد. البته اگر از آن به میزان درست مصرف شود. پرخوری آن ضرر ها و آسیب های جدی به همراه خواهد داشت. این میوه بر رحم زنان باردار اثر محرک دارد، به همین خاطر سقط جنین از خطر های احتمالی آن به شمار می آید. همچنین بیش تر شدن سرفه و مشکلات گوارشی از مضرات بی توجهی به پرخوری آن است.

توجه داشته باشید، مصرف این میوه، احتمال دارد، کارکرد بعضی از دارو ها مانند، آنتی هیستامین، ضد فشار خون، رقیق کننده خون، آنتی بیوتیک و دیورتیک ها را تحث تاثیر قرار دهد. اگر شما زرشک را به صورت مداوم مصرف می کنید، بهتر است به پزشک مراجعه کرده و طبق تجویز آن به مصرفش اقدام کنید. در خانه نیز خودتان می توانید یک برنامه صحیح با مصرف ایده آل تنظیم کنید و طبق برنامه درست جلو روید. با داشتن چنین برنامه ای، از خطر های احتمالی در امان خواهید بود.

دمنوش ها و جوشانده های گیاهی میان برخی افراد طرفدارانی حتی بیش از چای سیاه و سبز دارد.اگر شما هم علاقمند به آشنایی بیشتر با این نوع جوشانده های گیاهی هستید مقاله مرتبط به دمنوش های گیاهی و همچنن کافیها را از دست ندهید.

زرشک

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *